Praktisch

Putteke Winter in De Schorre

Wanneer
Vrijdag 10 en zaterdag 11 december 2021
Uren: op vrijdag van 18 uur tot 23 uur en op zaterdag van 17 uur tot 23 uur

Tickets

€ 10 per persoon, enkel in voorverkoop via deze link. 

gratis toegang voor kinderen t.e.m. 3 jaar

We werken dit jaar opnieuw met tijdslots. Dit wil zeggen dat je start binnen een vooraf bepaald tijdsblok (dat je zelf kan aangeven bij de aankoop van je tickets), maar je kan daarna gewoon op je eigen tempo de wandeling maken. Waarom doen we dit? Door wachtrijen aan de kassa's, acts en kraampjes tot een minimum te beperken, kan je als bezoeker het maximum halen uit je avond. 

Om de coronamaatregelen te volgen wordt er op het evenement gewerkt met het Corona Safe Ticket (CST+) vanaf 12 jaar en 2 maanden. Zonder een geldige (of scanbare) QR-code en identiteitskaart is het niet mogelijk om het evenement te betreden. Er wordt ter plaatse geen testing voorzien. Hiervoor ligt de verantwoordelijkheid volledig bij de bezoeker.

Het is verplicht om een mondmasker te dragen vanaf 10 jaar. 

Er worden dit jaar uitzonderlijk geen dranken geschonken of eten aangeboden. Het is ook niet toegestaan om je eigen drank of eten mee te brengen. 

Waar
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre
Adres: Schommelei 1, 2850 Boom
De winterwandeling start aan de hoofdingang (Schommelei) . Er is geen toegang via de zij-ingangen. Buurtbewoners kunnen het terrein verlaten via uitgang Dirkputstraat. 

Tips
Voorzie warme kledij & laarzen of stevig schoeisel. Putteke Winter in De Schorre zal voor het eerst volledig 'cashless' zijn. Dit wil zeggen dat je enkel met bankkaart of de payconic app zal kunnen betalen. Honden zijn toegelaten, maar moeten verplicht aan de leiband. Voorzie je hond bij voorkeur ook van een lichtgevend vestje of lichtje.

Toegankelijkheid
Putteke Winter is niet volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers door trappen en onverharde paden op een deel van de wandeling. 

Hoe bereik ik het best De Schorre?
Woon je in de buurt? Kom dan zeker met de fiets of te voet het zal druk zijn rond De Schorre en zo kun je vlot naar het evenement.

  • Fiets: De Schorre is makkelijk bereikbaar en snel met de fiets. We voorzien een grote fietsenparking aan de hoofdingang van het domein.
  • Trein: Neem de trein tot Antwerpen-Centraal of Mechelen en neem buslijn 500 tot halte Schorre (Kapelstraat).
  • Bus: Lijnen 182 & 295 (halte Voetballersstraat richting Boom, en halte DeSchorre richting Antwerpen ), lijn 290 (halte Markt) en lijn 500 halte Schorre(Kapelstraat) stoppen allemaal vlakbij De Schorre.
  • Auto: De Schorre is bereikbaar vanaf de A12 (neem afrit 9 Boom) en E19 (neem afrit 8 Rumst). Rij niet naar De Schorre, maar volg de bewegwijzering naar de parkings en de aanwijzingen van de stewards. Je kunt parkeren op Parking De Klamp in Boom. Een parkeerplaats kost 3 euro. Een jeton om de parking te betalen kan je kopen op de parking zelf, aan de kassa aan de hoofdingang en aan de kassa op het Vlinderplein. LET OP: Parkeer je in de straten rondom De Schorre, dan riskeer je een boete of takeling!

Hoe lang duurt de wandeling? Kan ik eenders wanneer starten?
De wandeling is ongeveer 3 km lang. Je wandelt er ongeveer 1 à 1,5 uur over. 
Je kan met je ticket starten in een specifiek tijdsblok, aangegeven op je ticket. Je kiest zelf hoe lang je vanaf de start doet over het parcours, maar we sluiten af om 23 uur. 

Kan ik iets eten op Putteke Winter?
Er worden dit jaar uitzonderlijk geen dranken geschonken of eten aangeboden. Het is ook niet toegestaan om je eigen drank of eten mee te brengen. 

Waar zijn er toiletten en een EHBO ruimte?
Er zijn toiletten aan de inkom, aan het "Nest", in het centraal gebouw De Pitte (vlakbij het vlinderplein) en in de brasserie (op het einde van de wandeling). De EHBO bevindt zich naast de toiletten in het centraal gebouw De Pitte (vlakbij het vlinderplein). Zie voor de locaties op het bezoekersplan onderaan.  
 

Meer info?

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre
Schommelei 1 bus 1
2850 Boom
T. 03 880 76 00
E. onthaal@deschorre.be
www.deschorre.be

Routebeschrijving