Praktisch

Putteke Winter in De Schorre

Wanneer
Vrijdag 13 en zaterdag 14 december 2019
Uren: 17 uur - 23 uur (ja hoor, we gaan een uurtje eerder open dit jaar)

Tickets

VVK: 8 euro

Kassa: 10 euro (opgelet, dit is enkel op vrijdag 13 december)

gratis toegang voor kinderen t.e.m. 3 jaar

Vanaf dinsdag 1 oktober om 16 uur kan je online tickets kopen voor Putteke Winter in De Schorre via deze link.  

We werken dit jaar voor het eerst met tijdslots. Dit wil zeggen dat je start binnen een vooraf bepaald tijdsblok (dat je zelf kan aangeven bij de aankoop van je tickets). Waarom doen we dit? Door wachtrijen aan de kassa's, acts en kraampjes tot een minimum te beperken, kan je als bezoeker het maximum halen uit je avond. Ben je een beetje te vroeg aan onze kassa? Dat is geen probleem! We voorzien toiletten, je kan al jetons aankopen en genieten van een drankje in onze wachtzone. 

Waar
Provinciaal Recreatiedomein De Schorre
Adres: Schommelei 1, 2850 Boom
De winterwandeling start aan de hoofdingang (Schommelei) . Er is geen toegang via de zij-ingangen. Buurtbewoners kunnen het terrein verlaten via uitgang Dirkputstraat. 

Tips
Voorzie warme kledij & laarzen of stevig schoeisel!
Honden zijn toegelaten, maar moeten verplicht aan de leiband. Voorzie je hond bij voorkeur ook van een lichtgevend vestje of lichtje.

Toegankelijkheid
Putteke Winter is niet volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers door trappen en onverharde paden op een deel van de wandeling. Personen die minder mobiel zijn kunnen wel vanaf de start van de wandeling tot aan het eiland, over de One World brug naar het bloemenplein. Daarna kunnen ze nog een kijkje gaan nemen bij de trollentoren. Hierna keren ze terug en vanaf de One World brug is een alternatieve route aangeduid naar het vlinderplein. Je vindt dit ook op het bezoekersplan.

Hoe bereik ik het best De Schorre?
Woon je in de buurt? Kom dan zeker met de fiets of te voet het zal druk zijn rond De Schorre en zo kun je vlot naar het evenement.

  • Fiets: De Schorre is makkelijk bereikbaar en snel met de fiets. We voorzien een grote fietsenparking aan de hoofdingang van het domein.
  • Trein: Neem de trein tot Antwerpen-Centraal of Mechelen en neem buslijn 500 tot halte Schorre (Kapelstraat).
  • Bus: Lijnen 182 & 295 (halte Voetballersstraat richting Boom, en halte DeSchorre richting Antwerpen ), lijn 290 (halte Markt) en lijn 500 halte Schorre(Kapelstraat) stoppen allemaal vlakbij De Schorre.
  • Auto: De Schorre is bereikbaar vanaf de A12 (neem afrit 9 Boom) en E19 (neem afrit 8 Rumst). Rij niet naar De Schorre, maar volg de bewegwijzering naar de parkings en de aanwijzingen van de stewards. Je kunt parkeren op Parking De Klamp in Boom. Een parkeerplaats kost 3 euro. Een jeton om de parking te betalen kan je kopen op de parking zelf, aan de kassa aan de hoofdingang en aan de kassa op het Vlinderplein. LET OP: Parkeer je in de straten rondom De Schorre, dan riskeer je een boete of takeling!

Hoe lang duurt de wandeling? Kan ik eenders wanneer starten?
De wandeling is ongeveer 3 km lang. Je wandelt er ongeveer 1 à 1,5 uur over. 
Je kan met je ticket starten in een specifiek tijdsblok, aangegeven op je ticket. Je kiest zelf hoe lang je vanaf de start doet over het parcours, maar we sluiten af om 23 uur. 

Kan ik iets eten op Putteke Winter?
Op Putteke Winter in De Schorre zijn verschillende eetstanden voorzien op het Bloemenplein en het Vlinderplein. Je kunt er soep, pannenkoeken, wafels, frietjes, broodjes, pizzabaguettes, taco's, kroketten en chili con carne eten. Ook in de brasserie van De Schorre (op het einde van de wandeling) kun je eten. Zie voor de locaties op het bezoekersplan onderaan. 

Waar zijn er toiletten en een EHBO ruimte?
Er zijn toiletten aan de inkom, op het bloemenplein, in het centraal gebouw De Pitte (vlakbij het vlinderplein) en in de brasserie (op het einde van de wandeling). De EHBO bevindt zich naast de toiletten in het centraal gebouw De Pitte (vlakbij het vlinderplein). Zie voor de locaties op het bezoekersplan onderaan.  
 

Meer info?

Provinciaal Recreatiedomein De Schorre
Schommelei 1 bus 1
2850 Boom
T. 03 880 76 00
E. onthaal@deschorre.be
www.deschorre.be

Routebeschrijving