Programma Putteke Winter in De Schorre

Vrijdag 2/12 - van 18u tot 23u

 

Tijdens Putteke Winter is Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in een mysterieuze wintersfeer gehuld. Verlichte paadjes leiden je langs prachtige natuurplekjes, wonderlijke verhalen, mysterieuze uitdagende figuren, wervelende vuurshows, hartverwarmende poëzie en sfeervolle livemuziek. Op meerdere plekken kun je gezellig opwarmen met een lekkere glühwein, chocolademelk of jenever en genieten van sfeervolle livemuziek. 
 

Schoverik

Rondtrekkend van dorp tot dorp is de De Schoverik op zoek naar nieuwe vlammetjes. Kleine, grote, snelle, trage, veel en weinig. Ondertussen laat hij zien welke vlammetjes hij al heeft gevangen in zijn karretje. Een vuurspektakel voor groot en klein in een Middeleeuws jasje! 
 

No bubbles, no glory | Ron Jaluai

 Wandel langs een magisch verlicht pad en laat je betoveren door de duizenden zeepbellen! 10 bubbelmachines zorgen voor maar liefst 60.000 zeepbellen per minuut! 
 

Bateau de feu

Ook in de vijvers van De Schorre zijn mysterieuze figuren opgedoken. Laat je betoveren door de vuuract van Bateau de feu! 
 

De vlammende riksha's 

Drie mysterieuze figuren uit het hellevuur komen langzaam en geruisloos op een vlammende en sissende Riksha voorbij. Waar gaan ze heen? Wat is hun doel? Dan plotsklaps is er kabaal en emotie, wat gebeurt er? Met onheilspellende figuren weet je nooit…
 
 

Le Chapiteau Charlatan | Krijmfresj | i.s.m. CC De Steiger

Ook cultuurcentrum De Steiger is aanwezig op Putteke Winter. Drink een heerlijke warme chocolademelk aan hun stand en geniet van de majestueuze voorstelling van Krijmfresj. Zij brengen charmant theater in een sfeervolle ingerichte tent. Welkom in de wondere wereld van Chapiteau Charlatan waar, als alle antwoorden gegeven zijn, maar één vraag over blijft: hoe kan dit?
 
 

Le fou avec le feu

Tijdens Putteke Winter maak je ongetwijfeld kennis met Le fou avec le feu, een bizarre man  die vurig verlangt naar gezellige ontmoetingen. Heb je het koud? Dan kan hij je vast helpen. Of misschien maakt hij wel wat lekkers voor jou op zijn vuur. As je Le fou avec fe feu tegenkomt beleef je ongetwijfeld een intiem moment! 
 

Slick Beavers | vlinderplein

Stevige nummers, vette haarkuiven en fifties romantiek. De Slick Beavers brengen onvervalste rockabilly muziek op het vlinderplein!  
 

Papa Mojito | deltaweide

Papa Mojito zorgt voor sfeer op de deltaweide en brouwt muzikale cocktails vanop zijn bakfiets. Hij brengt een eigenzinnige cocktail van de meest uiteenlopende muziekgenres: van merengue, balkanbeats tot rock n’roll en new wave.

  
 

De Sloefen | ruïne

Op hun spreekwoordelijke sloefen brengen twee muziekmakkers liedjes van vroeger en nu. Met accordeons, gitaar of mandoline brengen ze nummers van kleinkunst, pop, country, bluegrass tot wereldmuziek. Je valt van de ene verrassing in de andere!  
 

Hout & Hout

Geheel onverwacht  is het mysterieuze duo Hout & Hout in een wel heel plaatselijke sneeuwstorm terecht gekomen. Terwijl de stormgeluiden hoorbaar zijn en hun scharnieren van hun houten gestel piepen en kraken dat het een lieve lust is, trotseren ze de plotselinge weersomslag. Hun paraplu’s bieden nog enige bescherming, maar met besneeuwde kleding huiswaarts keren lijkt onvermijdelijk… 
 

Boxtalino Winter Wonder parade | vlinderplein

Het wintercircus van Boxtalino is neergestreken in De Schorre en brengt ook Putteke Winter een bezoekje! Laat je verbazen door deze wervelende circusparade vol acrobatie.

  
 

Spannende kliminitiaties in het donker

Klimmen in het donker, dat is magisch én spannend! Op Putteke Winter kun je een unieke klimervaring opdoen om nooit meer te vergeten. Op deze kliminitiaties zijn zowel jong als oud welkom. Ter plaatse schrijf je in en krijg je een uur toegewezen. De kliminitiaties kosten 5 euro per persoon. 
 

Ijsberenduik

De ijsberen uit Boom duiken naar jaarlijkse traditie in de ijskoude vijvers van De Schorre. Zelfs wanneer de vijvers volledig zijn dichtgevroren, trotseren deze helden de koude en maken ze een opening in het ijs! 
 

Sterren kijken

Vraag jij je ook wel eens af of dat nu de Grote of Kleine beer is boven jou de hemel? Bij mooi helder weer komt Volksterrenwacht Urania je graag wat meer informatie geven over de wonderen in de hemel. Urania is één van de zes Volksterrenwachten in Vlaanderen die je maar al te graag inwijden in de wondere wereld van de sterrenkunde.

Opgelet: enkel bij helder weer!