Programma 2021

Tijdens Putteke Winter is Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in een mysterieuze wintersfeer gehuld. Verlichte paadjes leiden je langs prachtige lichtinstallaties die mooi verweven zijn met de natuurlijke omgeving van De Schorre, wonderlijke soundscapes en een heuse vuurzone.

Dowload hier het bezoekersplan
 
 

Ron Jaluai : “FIRE & FLORA”

Een psychedelische en sprookjesachtige atmosfeer waarbij de locatie wordt omhuld door maar liefst 200 paddenstoelen, massa’s kleine vlammetjes en lampionnetjes, omgeven en omringd door massa’s rookbubbels.

Doorlopend 
 

AMI6 & Scubabianchi 

AMI6 & Scubabianchi maken deel uit van een serie interactieve oldtimers. Ami6 is een Citroën met een flinke dosis positivisme die danst, flirt en over straat vliegt. Scubabianchi is een Autobianchi, omgetoverd tot rijdend aquarium gevuld met goudvissen en een man die niet te vertrouwen is.  

 

Ze wisselen mekaar af

op vrijdag om 19.30 uur – 20 uur- 20.30 uur – 21.30 uur – 22 uur – 22.30 uur

op zaterdag om 18.30 uur – 19.30 uur – 20.30 uur – 21 uur – 22 uur – 22.30 uur 
 

Winterduik Boomse Ijsberen

Onze Boomse Ijsberen staan weer klaar om tijdens Putteke Winter een winterse duik te nemen in onze mooi verlichte vijver vlakbij One World Bridge. Kom jij ook kijken naar deze dappere ijsberen?

Vrijdag springen ze erin om 20 uur en om 21 uur en op zaterdag om 19 uur en 20 uur. Radio Barkas

Radio Barkas parkeert, daar waar het gezellig dient te worden en draait enkel vinyl; De wortels van de hedendaagse popmuziek.

Originele singletjes en LP’s uit de jaren vijftig en zestig van rock&roll tot ska, surf, soul en mambo, Van rhythm&blues tot funk, exotische jazz, calypso en cumbia. Naast de betere hits draaien ze ook onbekend werk. Sta je open voor het onbekende? Dan wordt het een feest, dat swingt als een beer!
 
 


 
 

Dansstudio Flash

Laat je verwonderen door de choreo’s van Dansstudio Flash uit Boom. Ze brengen je opnieuw in vervoering met een wervelende dansshow.

Doorlopend met korte pauzes:

Op vrijdag van 19 uur tot 23 uur en op zaterdag van 18 uur tot 23 uurSacred Places: ATLANTIS

ATLANTIS is een mystieke lichtinstallatie met lichtgevende menselijke sculpturen. Het is verrassend hoe ze de omgeving veranderen, hun nieuwe wereld stimuleert de verbeelding van elke toeschouwer.

Doorlopend

 
 


Sacred Places

FIFTHelement

FIFTHelement is een lichtopera. Ook ode aan de film van Luc Besson uit 1997.

Iceberg

Wanneer onze ijskappen steeds kleiner worden…

Shadowdance

Schaduwspel op het water.

The Monolith

Een signaalbaken om vanuit de ruimte gezien te worden.

Mikado

Gigantische lichtkegels in verschillende formaties met een kleur- en lichtspel als wervelende lichtfonteinen.

MAPPINGtheTREES

De veelkleurge videobeelden die door bomen, takken en bladeren versneden worden, veranderen het donkere bos in een bewegend fascinerend licht- en schaduwspel.

FIBRE & LIGHT

Het pad in het bos wordt smaller, het gebladerte sluit zich boven de hoofden. Mysterieuze kleurslangen en projecties vormen het wandelpad om tot een lichttunnel, een “rabbit hole”.

COLOURS of INFINITY

Twee muren van water flankeren de brug die je over moet. Door de projectie van Mandelbrot Fractalen op de beide watermuren lijkt het alsof je door een alternatieve wereld wandelt.

TAIKO DRUMMERS

Langs het hele parcours kan je toevallige ontmoetingen hebben met diverse vuurartiesten en muzikanten. 

 
 


 
 

Sacred Places: HyperSPHERE

hyperSPHERE is een Licht- en Videoinstallatie. De Maan, onze Aarde bij dag en nacht, planeet Mars en Venus. Hemellichamen die met de huidige ruimtetechnologie door mensen bereikt kunnen worden, op een dynamische manier in mekaar verwerkt. 

Doorlopend 
 

Trollen by Night

Natuurlijk zetten we ook onze magische trollen van Deense kunstenaar Thomas Dambo in de kijker. Doorheen de winterse wandeling kan je op zoek naar enkele mooi uitgelichte betoverende trollen.

Doorlopend Vuurjongleerders Fajro

De vuurshow Phoenix brengt een hoog niveau fakkel jongleren samen met de mystieke
middeleeuwse sferen van vogelmaskers en alchemie. Een visueel vuurspektakel vol
vloeiende jongleerfiguren in de weerschijning van gekleurde vuren en wierrook dampen. Een
lucht gevuld door vliegende fakkels en knetterende gensters leiden tot een vurige verrijzenis.

Shows om de 15 minuten. 

 
 


 
 

Kortste concert : ‘Rock of Klassiek?’

Het gordijn opent, de koorddanseres beweegt gracieus. De leeuwentemmer… temt. En Gabriëla speelt voor jou een Rock of een klassiek nummer. Gabriëla is een... oh nee wacht, dat is een verrassing voor het publiek!  

DoorlopendRadio Rivierenland

Radio Rivierenland zendt opnieuw live uit vanop Putteke Winter dit jaar! Durf jij live op de radio komen?
Word wereldberoemd in de regio 😉

Doorlopend